Dramalessen op de basisschool

Voor veel (basis)scholen is drama een vak wat nog steeds staat of valt met de vaardigheden en passie van de leerkracht. Veel scholen hebben niet structureel lessen drama in hun programma opgenomen.

Dat is jammer!

Niet alleen zijn er veel kinderen die ontzettend graag toneelspelen; voor alle kinderen is het goed om met drama bezig te zijn. Drama vergroot het gevoel van zelfvertrouwen, helpt een groep met het ontwikkelen van een "wij-gevoel", leert kinderen zichzelf te presenteren en zich verplaatsen in een ander. Bovendien sluit het aan bij een heleboel van de 21e-eeuwse vaardigheden!

Kortom: skills die onmisbaar zijn voor het leven. 

Fyr Toneel biedt dramaworkshops aan voor alle groepen van de basisschool, op locatie. Algemene workshops of juist liever workshops rondom een (school)thema; alles is mogelijk. 

Ook verzorgt Fyr Toneel  voorstellingen voor of door de klas (bijv. ter gelegenheid van een verjaardag of jubileum), die in een dag(deel) zijn in te studeren en uit te voeren. Richtlijnen (prijzen, groepen en lesdagen) vindt u op deze pagina, maar voor een specifieke offerte kunt u het beste contact met Fyr Toneel opnemen. 

Daarnaast is José auteur van de dramamethode 'Laat maar spelen'. Laagdrempelige, procesgerichte lessen die up-to-date zijn en waarvan er steeds nieuwe lessen bijkomen. Neem eens een kijkje op www.laatmaarleren.nl en geef een van de gratis proeflessen. José is ook beschikbaar voor het geven van teamtrainingen, coaching en gastlessen voor 'Laat maar spelen'.