Theatermaken met Fyr Toneel 

 

Ik ben een theatermaker in hart en nieren. Ik wil verhalen vertellen, personages tot leven laten komen en het publiek niet alleen vermaken, maar ook laten nadenken over verschillende thema's. Daarvoor gebruik ik graag allerlei verschillende spelvormen; van werken met teksten tot fysiek theater, van improvisatie tot mime.   

Van 2018-2023 was ik verbonden aan toneelvereniging LaWeDaMaDo (www.lawedamado.nl)  in Almelo. Voor hen heb ik vier voorstelling geschreven en daarvan heb ik er twee zelf geregisseerd. De stukken werden met veel enthousiasme ontvangen.

In 2023 ben ik begonnen bij Theatergroep STROEF (www.theatergroepstroef.nl) in Vriezenveen. Samen met de groep werk ik tweewekelijks aan speltechnieken, ontwikkelen we typetjes en maken we voorstellingen. Dit varieert van eenakters tot de Vriezenveense Revue die in oktober 2024 wordt opgevoerd. 

Daarnaast maak ik voorstellingen in, door en voor christenen om geloof en expressie te verbinden en Gods liefde in harten te laten landen. Beelden zeggen meer dan woorden en dat lijkt soms in kerken wat vergeten. Samen met spelers uit kerken of christenen die niet aan een kerk verbonden zijn, maak ik voorstellingen d.m.v. spel, tableaus, mime, dans en zang. Daarbij is inclusiviteit belangrijk: er is een plekje voor iedereen die graag Gods liefde door middel van theater wil verspreiden.  

Ik ben een enthousiaste regisseur, die weet wat ze wil en hoe ze daar moet komen. Ik weet het beste uit mijn spelers te halen. Tijdens de repetities heb ik aandacht voor alle spelers en zorg ik met mijn gevoel voor humor voor een ontspannen sfeer, waarin ook hard gewerkt kan worden.

Ben je voor je theatergroep, toneelvereniging of voor je kerk op zoek naar een regisseur, neem dan gerust contact op.