Het gezicht van Fyr Toneel

 

Mijn naam is José Runhaar en ik ben de oprichter van theaterschool Fyr Toneel. Ik ben theaterdocent en theatermaker. Ik geef dan ook alle theaterworkshops, -cursussen en -lessen en ook de theaterrepetities worden door mij geleid. 

Ik ben een overtuigd christen en wil niets liever dan Gods liefde laten schijnen naar de mensen om me heen. Om iedereen - van jong tot oud - te laten zien dat God jou prachtig heeft gemaakt, met al je verschillende eigenschappen en talenten. Niemand minder dan de Almachtige zegt: 'Sta op en schitter!' 

In 2020 richtte ik Fyr Toneel op en ben ik als drama- en theaterdocent aan de slag gegaan. Zowel op basisscholen, als het MBO, als aan volwassenen geef ik dramalessen en -workshops. Daarnaast ben ik theaterregisseur, waarvoor ik een driejarige opleiding volgde bij Huis van Puck. Op al deze plekken help ik mensen om nieuwe kanten van zichzelf en anderen te ontdekken, hun passie volgen en in een veilige omgeving uit hun comfortzone te stappen.

Samen theater maken, verhalen vertellen, dat is mijn grote passie. Om zowel op het toneel als in de zaal mensen te laten genieten van de kracht van theater, van expressie.  

Tevens ben ik auteur van de dramamethode 'Laat maar spelen' (www.laatmaarleren.nl). Ik wil namelijk niets liever dan dat dramalessen op basisscholen structureel gegeven worden. Alle kinderen moeten de kans krijgen om expressieve en creatieve talenten bij zichzelf te ontdekken en zich breed te kunnen ontwikkelen.  

Eén ding is zeker: mijn passie, enthousiasme, spontaniteit en humor zie je terug in al mijn lessen, workshops en repetities!

Team 

Voor de voorstelling-in-één-dag werk ik samen met deze vier docenten:

Afhankelijk van de grootte van de groep waarmee je een voorstelling-in-één-dag wilt doen, komen er twee of drie docenten met me mee. Onze docenten hebben ervaring in het onderwijs, hebben ieder hun eigen expressieve expertise en daarbij een grote dosis creativiteit, enthousiasme en humor. Samen maken we deze dag onvergetelijk voor alle kinderen!