Aanbod najaar 2021

 

Toneelcursus basistechnieken (9 - 16 jaar)

Tijdens deze cursus leer je de basistechnieken van toneelspelen (improvisatie, pantomime, bewegingsspel, tableau vivant en toneelspel). De cursus duurt 14 lessen. In de eerste lessen oefenen we de verschillende technieken. In de daarop volgende lessen brengen we de geleerde technieken in de praktijk door het instuderen van een toneelstuk. We sluiten het seizoen af met een voorstelling, in een podiumzaal, compleet met decor, kostuums en rekwisieten.

Deze cursus is bedoeld voor kinderen en tieners van 9 tot 16 jaar. Ze worden wekelijks op de woensdagavond (m.u.v. de schoolvakanties) gegeven in het gebouw van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) aan de Bellavistastraat 26, in Almelo. Het seizoen is reeds begonnen en loopt door tot 11 december (voorstellingsdag). De lestijden zijn 18:45 - 20:00 uur. Theatersport 16+

Improviseren kan je leren! Theatersport valt onder improvisatietheater. Denk hierbij aan het televisieprogramma De Grote Improvisatieshow en De Lama's. Door middel van het spelen van verschillende games leer je improviseren, samen spelen, creatief denken en werk je aan je zelfvertrouwen. Theatersport staat garant voor heel veel lol! Het mooie van improvisatietheater is dat je geen voorbereiding en geen nawerk hebt. In overleg met de cursisten kan er worden besloten om het seizoen af te sluiten met een zogenaamde improv battle. Wil je wat meer uit je hoofd en in je lijf, zelfvertrouwen op doen om te staan voor een groep en een avond in de week inspannende ontspanning, dan is onze cursus theatersport perfect voor jou!

De cursus is bedoeld voor (jong)volwassenen, vanaf 16 jaar, en bestaat uit 12 lessen. Deze worden wekelijks (m.u.v. schoolvakanties) gegeven op de woensdagavond, in het gebouw van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) aan de Bellavistastraat 26, in Almelo.

De eerste avond van het nieuwe seizoen is op woensdag 15 september 2021, van 20:15 - 21:30 uur. 

 

Hoewel de lessen niet per definitie christelijk zijn, zal je de identiteit van Fyr Toneel - het kind van God zijn - terugzien in hoe we omgaan met elkaar en genieten van elkaars talenten, maar ook in ons taalgebruik en natuurlijk in de keuze van de toneelstukken.

Weet je nog niet helemaal zeker of je mee wilt doen? Volg een proefles! Kom een avond meedoen en beslis daarna of je blijft. Laat je ons even weten als je hier van gebruik wilt maken?