Aanbod 

 

NAJAAR '22 - Korte toneelcursus (9-12 jaar en 12-17 jaar)

Tijdens deze cursus leer je verschillende speltechnieken die bij toneelspelen komen kijken (improvisatie, pantomime, bewegingsspel, tableau vivant en toneelspel). De cursus duurt 9 weken en wordt afgesloten met een open avond. Die avond presenteren de cursisten scènes die ze hebben ingestudeerd, speltechnieken die ze hebben geoefend en dagen ze het publiek uit om mee te spelen.

Deze korte cursus is uitstekend voor kinderen en jongeren die toneelspelen willen ontdekken, maar ook een mooie voorbereiding op de lange cursus van het voorjaar, waarin er een voorstelling ingestudeerd wordt. 

Deze cursus wordt in twee groepen gegeven:

- Kinderen van 9-12 jaar (basisschoolleeftijd) op dinsdagmiddag van 16:00 - 17:00 uur.

- Jongeren van 12-17 jaar op dinsdagavond van 18:45 - 19:45 uur.

De cursus loopt van 27 september - 29 november 2022 en kost €55,- per cursist. Bij een te klein aantal aanmeldingen zullen de twee leeftijdsgroepen gecombineerd worden. De lessen worden gegeven aan de Bellavistastraat 26, Almelo.

 

VOORJAAR '23 - Toneelcursus met voorstelling (9 - 17 jaar)

Deze cursus begint op dinsdag 10 januari en wordt op vrijdag 21 april afgesloten met een voorstelling. Tijdens deze cursus werk je voornamelijk aan deze voorstelling. We oefenen ook allerlei speltechnieken, maar gaan vooral bezig met het werken met een script en het leren hoe je in de huid van je personage kruipt. De voorstelling zal plaatsvinden in de CCK2 in Vriezenveen, op een groot podium, compleet met decor, kostuums en rekwisieten. 

Deze cursus is bedoeld voor kinderen en jongeren van 9 tot 17 jaar. Ze worden wekelijks (m.u.v. de schoolvakanties) op dinsdagavond van 18:30-19:45 uur gegeven, aan de Bellavistastraat 26 in Almelo. 

Deze cursus kost €125,- per cursist.

 

Hoewel de lessen niet per definitie christelijk zijn, zal je de identiteit van Fyr Toneel - het kind van God zijn - terugzien in hoe we omgaan met elkaar en genieten van elkaars talenten, maar ook in ons taalgebruik en natuurlijk in de keuze van de toneelstukken.

Weet je nog niet helemaal zeker of je mee wilt doen? Volg een proefles! Kom een middag of avond meedoen en beslis daarna of je blijft. Laat je ons even weten als je hier van gebruik wilt maken?