Aanbod voorjaar 2022

 

Toneelcursus met voorstelling (9 - 16 jaar)

Tijdens deze cursus leer je verschillende speltechnieken die bij toneelspelen komen kijken (improvisatie, pantomime, bewegingsspel, tableau vivant en toneelspel). De cursus duurt 14 lessen. In de eerste lessen hebben we vooral aandacht voor de verschillende technieken en doen we daar allerlei oefeningen en spellen mee. In de daarop volgende lessen brengen we de geleerde technieken in de praktijk door het instuderen van een toneelstuk. We sluiten het seizoen af met een voorstelling, in een podiumzaal, compleet met decor, kostuums en rekwisieten.

Deze cursus is bedoeld voor kinderen en tieners van 9 tot 16 jaar. Ze worden wekelijks op de donderdagavond (m.u.v. de schoolvakanties) gegeven in het gebouw van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) aan de Bellavistastraat 26, in Almelo. Het voorjaarsseizoen begint op donderdag 20 januari 2022 en wordt op zaterdag 23 april 2022 afgesloten met een voorstelling. De lestijden zijn 18:45 - 20:00 uur
Instromen kan nog tot woensdag 2 februari. 

 

Hoewel de lessen niet per definitie christelijk zijn, zal je de identiteit van Fyr Toneel - het kind van God zijn - terugzien in hoe we omgaan met elkaar en genieten van elkaars talenten, maar ook in ons taalgebruik en natuurlijk in de keuze van de toneelstukken.

Weet je nog niet helemaal zeker of je mee wilt doen? Volg een proefles! Kom een avond meedoen en beslis daarna of je blijft. Laat je ons even weten als je hier van gebruik wilt maken?