Expressie voor God 

 

Als christen wil ik graag mijn geloof aan theatermaken verbinden. De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat er in kerken en onder christenen een verlangen bestaat om het geloof te delen door middel van expressie. Beelden zeggen tenslotte meer dan duizend woorden. Een beeld kan precies raak zijn en dingen onder woorden brengen waar je zelf geen woorden aan kan geven. Kijken naar die beelden kan veel doen, maar zelf de beelden maken ook. Gods liefde uitdragen door je lichaam te gebruiken, de boodschap van Gods woorden te ervaren en te voelen in je lijf, dat doet veel.  

Met Fyr Toneel wil ik een plek creëren waar we samen kunnen groeien in die verschillende vormen van expressie. Een soort expressieve speeltuin, bedoeld voor iedereen van 16 jaar of ouder die daar graag mee bezig wil. Ervaring of geen ervaring met theater maakt allemaal niet uit. Iedereen is welkom!

De expressiegroep zal in februari 2024 starten en tweewekelijks op maandagavond, van 19:30-20:45 uur, plaatsvinden.

Opzet avonden

Tijdens de avonden gaan we oefenen met mime, tableau vivant, fysiek theater, toneelspel en (vlaggen)dans. Een deel van de avond is vooral gericht op de speltechniek, het andere deel op het maken. Denk bij 'maken' aan losse stukken, zoals een (kort) toneel- of mimestuk over een thema, fysiek theater bij een bijbelverhaal, vlaggendans of tableau vivant op een bepaald nummer, etc. Wat we samen maken en instuderen kunnen we zowel tijdens een dienst in een van de (Almelose) kerken opvoeren of na een langere periode als een soort montagevoorstelling als één geheel opvoeren. De mogelijkheden zijn eindeloos en we bepalen als groep wat we willen doen. Je hoeft niet elke avond aanwezig te zijn. We wisselen de verschillende vormen van expressie af. Wat we gaan doen wordt vooraf gedeeld in de groepsapp, waarin je je ook aan- of afmeldt. Studeren we iets in waar jij aan mee wilt doen, dan is het wel handig dat je er die avonden bent. De avonden lopen door tot aan de zomervakantie, wat neerkomt op 13 avonden. 

 

Kosten 

Vanwege de opzet van de avonden werk ik met een strippenkaart. Deze is goed voor 5 avonden en kost €40,-. Liever eerst een keertje komen kijken, voor je beslist of je mee komt doen? Dat kan uiteraard! Neem dan even contact met me op, zodat ik weet wanneer je wilt komen. Een strippenkaart kan je bestellen d.m.v. een mail of een appje. Betalen voor één losse avond is niet mogelijk.