Het gezicht van Fyr Toneel

 

Fyr Toneel is opgericht door José Runhaar en zij is tevens de docent voor de workshops, toneel- en dramalessen. 

José is een overtuigd christen, die niets liever wil dan Gods liefde laten schijnen naar de mensen om haar heen. Om iedereen - maar vooral ook kinderen - te laten zien dat God jou prachtig heeft gemaakt, met al je verschillende eigenschappen en talenten. Niemand minder dan de Almachtige zegt: 'Sta op en schitter!'

In 2020 richtte ze Fyr Toneel op en is ze als drama- en theaterdocent aan de slag gegaan. Zowel op basisscholen, als het MBO, als aan volwassenen geeft José dramalessen en workshops. Daarnaast is ze theaterregisseur. Op al deze plekken helpt ze mensen - kinderen, jongeren, volwassenen - hun talenten aan te boren en open te bloeien. Talenten die misschien tot dan toe nog onontdekt of onderbelicht waren.

Samen theater maken, verhalen vertellen, dat is haar grote passie. Om zowel op het toneel als in de zaal mensen te laten genieten van de kracht van theater, van expressie.  

José is tevens auteur van de dramamethode 'Laat maar spelen' (www.laatmaarleren.nl), want ze wil niets liever dan dat dramalessen op basisscholen structureel gegeven worden. Alle kinderen moeten de kans krijgen om expressieve en creatieve talenten bij zichzelf te ontdekken en zich breed te kunnen ontwikkelen. 

Eén ding is zeker: haar passie, enthousiasme, spontaniteit en humor zie je terug in al haar lessen, workshops en repetities!

Team 

Voor de voorstelling-in-één-dag werkt José samen met deze vier docenten:

Afhankelijk van de grootte van de groep waarmee je een voorstelling-in-één-dag wilt doen, komen er twee of drie docenten mee. Onze docenten hebben ervaring met het onderwijs, hebben hun eigen expressieve expertise en daarbij een grote dosis creativiteit, enthousiasme en humor. Samen maken we deze dag onvergetelijk voor alle kinderen!