Over de toneeldocent

 

Fyr Toneel is opgericht door José Runhaar en zij is tevens de docent voor de toneellessen.

José is een overtuigd christen, die niets liever wil dan Gods liefde laten schijnen naar de mensen om haar heen. Om iedereen - maar vooral ook kinderen - te laten zien dat God jou prachtig heeft gemaakt, met al je verschillende eigenschappen en talenten. Niemand minder dan de Almachtige zegt: 'Sta op en schitter!'

In 2006 is José afgestudeerd aan de PABO op de (toenmalige) Gereformeerde Hogeschool in Zwolle. Sindsdien heeft ze - met uitzondering van een half jaar woonachtig te zijn in Canada - voor de klas gestaan. Ze heeft een groot hart voor kinderen, tomeloze energie en een wereld aan enthousiasme. 

Na jaren in groep 8 de eindmusical ingestudeerd te hebben, is het duidelijk: bij toneel ligt haar hart. Dramalessen geven, kinderen doen openbloeien en talenten aanboren die misschien tot dan toe nog onontdekt of onderbelicht waren, dat is haar grote passie. 

Naast haar ervaring in het onderwijs en het werken met kinderen, doet José zelf ook aan toneel. Ze heeft meegespeeld in meerdere producties en ook een aantal van deze producties zelf geschreven. Sinds 2020 is ze regisseur van toneelvereniging LaWeDaMaDo (www.lawedamado.nl). In 2o22 begint ze met een opleiding Theaterregisseur om nóg meer kennis en kunde in huis te halen.

Daarnaast is José auteur van de dramamethode 'Laat maar spelen' (www.laatmaarleren.nl).

Met al haar ervaring weet ze goed wat erbij komt kijken om samen een geslaagde productie neer te zetten. En natuurlijk hoe je samen van toneel een feest kan maken.

Eén ding is zeker: haar passie, enthousiasme, spontaniteit en humor ga je zeker terugzien in de lessen!