Op zoek naar een origineel toneelstuk?

José Runhaar heeft verscheidene stukken geschreven die te bestellen zijn. Daarnaast kan zij ook een toneelstuk op maat schrijven. Neem gerust contact op!

Zwanenzang (2019)

De filmwereld is hard. Dat ondervinden Alfred en Alma wanneer ze, na jaren voor anderen te hebben gewerkt, hun eigen film ‘Zwanenzang’ maken. De kleine productie heeft een grote naam aan zich weten te verbinden; steractrice Lolita Diaz. Maar de film verkeert in geldnood. Wanneer de studio weigert extra geld beschikbaar te stellen, worden Alfred en Alma gedwongen een externe investeerde binnen te halen. Wanneer de keus valt op rijke zakenvrouw Agnes Nijver en zij haar talentloze zoon Ronaldo meeneemt, ontstaan er grote problemen, En de vraag rijst: maakt geld eigenlijk wel gelukkig?

De crew - productieassistente Louise, cameravrouw Petra, kostuumontwerpster Charlotte, klusjesman Pepijn en zijn stagiaire Julian – bedenkt wanhopig opties om de productie te redden. Kan Jane, van de studio, misschien tóch voor extra geld zorgen? En wat kan paparazzi-journaliste Sydney voor hen betekenen?

Als de filmwereld hard is, moet je je krachten bundelen. Tien weten tenslotte meer dan twee. 

 

Dit toneelstuk is een avondvullend stuk met 13 rollen (8 vrouwen, 5 mannen - waarvan 1 hele kleine bijrol of dubbelrol). Schroom niet om een inkijkexemplaar aan te vragen (via ons contactformulier, e-mail of een berichtje). 

Kerst - Anno nu

Jaar in jaar uit lezen, horen en vertellen we het kerstverhaal. Het verhaal is inmiddels zo bekend dat je er al snel niet meer bij stilstaat hoe bijzonder het is wat daar gebeurde. Stel je voor dat er in deze tijd een jong meisje ergens in een schuurtje zou moeten bevallen en haar kind in een boodschappenkratje zou leggen. Ondenkbaar!

Met deze sketch, die je beleeft vanuit het oogpunt van twee welgestelde westerse vrouwen, zet de kijker aan het denken over de ongelooflijk onvoorstelbare gebeurtenis omtrent Jezus' geboorte. Uitermate geschikt als onderdeel van een kerstprogramma.

 

Deze sketch duurt ongeveer een half uur en heeft 3 vrouwenrollen in akte 1 en 2.  Akte 3 staat stil bij het kerstverhaal uit de bijbel. Deze akte kan door twee andere (aanvullende) spelers gepresenteerd worden, maar ook door de zelfde spelers als in akte 1 & 2. Schroom niet om een inkijkexemplaar aan te vragen.

Kloosterlingen (2018)

Een ingedut dorpje wordt opgeschrikt wanneer een dief de lokale juwelier berooft en in paniek tijdens zijn vlucht in het dorp bescherming zoekt. Dit doet hij niet bij het plaatselijke café, waar barvrouw Martina Vermout met de scepter zwaait, maar in het tegenovergelegen klooster, waar moederoverste zuster Agneta de leiding heeft over een viertal nonnen. Twee van deze nonnen, zuster Crystal en zuster Claire, leiden een dubbelleven, dat iets minder heilig is dan moederoverste van haar zusters verwacht. Geholpen door Martina, ontmoeten zij regelmatig schoonheidsspecialiste Mira Bella in het café, voor heel wat wereldser zaken. Wanneer de twee zusters juwelendief Philip Klepto in het klooster verstoppen, begint er een spannend spel. Veldwachter René Pandoer is namelijk vastbesloten deze dief te vinden en zijn carrière te redden, moederoverste mag nergens van weten en zuster Fleem wil niets liever dan de andere zusters op fouten betrappen om op te kunnen klimmen in de kloosterorde. Alleen zuster Rosa lijkt rustig te blijven onder alle bizarre omstandigheden. Althans…totdat Ben Comes, oude vriend en handlanger van Philip, hem komt opzoeken in het dorpje. Het is duidelijk dat deze situatie niet voor iedereen goed kan aflopen en dat uiteindelijk niets meer hetzelfde zal zijn in het ooit zo vredige dorpje.

 

Dit toneelstuk is een avondvullend stuk met 10 rollen (7 vrouwen, 3 mannen). Het is te bestellen via Toneeluitgeverij Vink (www.toneeluitgeverijvink.nl). Een digitaal inkijkexemplaar kan wel via deze website worden aangevraagd.