Wat je gaat doen en leren

 

Fyr Toneel is gevestigd in Almelo. De lessen zijn bedoeld voor kinderen  9-14 jaar. Heel rigide zijn we niet met deze leeftijden, dus als je twijfelt: neem contact met ons op. De lessen worden wekelijks op donderdagavond gegeven, gedurende een periode van vier maanden. De lessen worden gegeven in Wijkcentrum 't Dok, Sumatraplein 1, in Almelo.

 

Hoewel de lessen niet per definitie christelijk zijn, zal je de identiteit van Fyr Toneel - het kind van God zijn - terugzien in hoe we omgaan met elkaar en genieten van elkaars talenten, maar ook in ons taalgebruik en natuurlijk in de keuze  van de toneelstukken. Fyr Toneel wil Gods licht laten schijnen!

 

In de lessen gaan we bezig met de verschillende disciplines: improvisatie, tableaus, pantomime en toneellessen. Ook gaan we bezig met groepsvorming, zodat er een band van vertrouwen ontstaat.  Een veilige sfeer is de basis voor samen spelen. 

Na een aantal weken zullen we beginnen met het instuderen van een toneelstuk. Dan zal een deel van de les instructie zijn en een deel oefening van het stuk. Van de deelnemers wordt natuurlijk ook een stuk thuisoefening gevraagd, want tijdens de lessen hebben we niet genoeg tijd om alle teksten in te studeren.

Het seizoen sluiten we af met het opvoeren van ons toneelstuk, in een echte podiumzaal, met decors, attributen en kostuums. (Voor de kaartjes vragen we een kleine vergoeding; het publiek krijgt tenslotte een echte voorstelling te zien.)

 

Weet je nog niet helemaal zeker of je mee wilt doen? Volg een proefles! Kom een avond meedoen en beslis daarna of je blijft. Laat je ons even weten als je hier van gebruik wilt maken? 

 

Wij hebben er zin in! Want echt,  Fyr Toneel maakt van elke les een feestje!